Nákupní seznam

Rychlý oběd nebo večeře: zapečený květák

04.07.2023

  • 5.0/5

Stačí jen několik surovin, které dost možná už máte doma, a za pár minut vykouzlíte zapečený květák, výborný oběd nebo večeři.

Zapečený květák. Foto - 30minutvkuchyni.cz

Vyzkoušejte recept z nové kuchařky 30 minut v kuchyni: chutně, snadno a bez námahy. Stačí jen několik surovin, které dost možná už máte doma, a za pár minut vykouzlíte výborný oběd nebo večeři. Recept nezatíží vaši peněženku ani drahocenný volný čas.

Zapečený květák s rajčaty a sýrem

15 minut v kuchyni | 30 minut nicnedělání | servíruji za 45 minut

Ingredience na 4 porce:

  • 100 g anglické slaniny,
  • 500 g květáku,
  • 100 g balkánského sýra,
  • 125 g mozzarelly,
  • 220 g loupaných krájených rajčat z plechovky,
  • 1 lžíce sušeného oregana,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • sůl,
  • pepř,


Ingrediencie

  • 1 lžíce - olivový olej
  • 125 g - mozzarella
  • 1 dle chuti - sůl
  • 1 dle chuti - pepř
  • 100 g - anglická slanina
  • 500 g - květák
  • 100 g - balkánský sýr
  • 200 g / plechovka - loupaná krájená rajčata
  • 1 lžíce - sušené oregano
Poslat jako nákupní seznam



Rychlý oběd nebo večeře: zapečený květák

Postup receptu na zapečený květák

  1. Dejte si předehřívat troubu na 220–225 °C a připravte si středně velkou zapékací nádobu (cca 30 cm × 25 cm).
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na malé kostičky a dejte do zapékací nádoby. Tu následně vložte do předehřáté trouby a slaninu nechte při 220–225 °C mírně vyškvařit, což potrvá přibližně 10 minut.
  3. Mezitím si připravte další ingredience: Květák rozeberte na růžičky, balkánský sýr nadrobte a mozzarellu nakrájejte na menší kostky.
  4. Vezměte si větší mísu, dejte do ní růžičky květáku, smíchejte je s nadrobeným balkánským sýrem, kostkami mozzarelly, rajčaty z plechovky, sušeným oreganem a olivovým olejem a vše dochuťte solí a pepřem.
  5. Takto připravený květák vložte do zapékací nádoby k vyškvařené slanině, promíchejte a pečte 16–17 minut při 220–225 °C.
  6. Zapečený květák vyjměte z trouby, rozdělte na 4 porce a podávejte.

TIP: Květák můžete před podáváním ozdobit kousky mozzarelly a několika lístky čerstvého koriandru nebo čerstvé petrželové natě.

30 minut v kuchyni: chutně, snadno a bez námahy

Dalších 80 receptů najdete v nové kuchařce 30 minut v kuchyni: chutně, snadno a bez námahy. Kromě tipů na rychlé snídaně, svačiny, obědy, večeře a dezerty najdete v kuchařce i rady, jak při vaření neplýtvat surovinami ani energiemi. Naučte se vařit rychle, levně a hlavně chutně!

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty