Svíčková pečeně se smetanovou omáčkou, nejlepší recept, autorka receptu a foto: Kristýna
Svíčková patři k českým tradičním svátečním jídlům. Je Čechy milovaná a svíčkovou taký považují za nejtradičnejší maso na steak.
Svíčková pečeně je jasný fenomén české kuchyně. Recepty Dobré Kuchyně vám prináší skvělý recept na svíčkovou pečeni se smetanovou omáčkou. Zhřešte touto krémovou, chuťově vyváženou omáčkou, při které se budou dělat boule za ušima všem členům domácnosti. Překonejte obavy, nabízíme jednoduchý postup, který hravě zvládne každá kuchařka.
Skvělou smetanovou omáčku dochutíme worcestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
Tip: Pro zjednodušení a zrychlení doby přípravy, můžete použít zamrazenou nastrouhanou zeleninu.
Vyzkoušejte i skvělý recept na dušné hovězí maso z kuchyně Ženy v meste.
(na 5 porcí)
Ingredience: 1kg hovězího masa, 100 g slaniny, 125 g másla, 1 větší cibule, 2 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 ks bobkového listu, špetka tymiánu, 3 polévkové lžíce hladké mouky, ocet nebo citronová šťáva dle chuti, 2 kelímky kysané nebo sladké šlehačky, 1L mléka, sůl dle chuti, worcestrová omáčka dle chuti
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Na másle opečeme maso, z každé strany 3-4 minuty, poté přeložíme do pekáče.
Na pánvičce osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a všechnu kořenovou zeleninu, kterou si předem nastrouháme. Orestujeme pár minut a přeložíme do pekáče k masu.
Maso a zeleninu okořeníme, posolíme o podlejeme vodou. Pečeme v troubě na 250 °C do změknutí masa, zhruba 2-3 hodiny.
Maso po upečení vyjmeme, pokud možno vytáhneme všechno koření a zeleninu rozmixujeme.
Zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Přidáme mléko, ale jen tolik aby omáčka nebyla řídká.
Dochutíme worcestrovou omáčkou a citrónovou šťávou.
Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť.
Vyzkoušejte si i náš skvělý recept na báječnou vepřovou pečeni.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.
Když se řekne znojemská omáčka, hned cítím tu nezaměnitelnou nakyslost omáčky, která je u nás tak oblíbená.