Nákupní seznam

Nejlepší treska na másle pečená na pánvi, jednoduchý RECEPT

01.03.2021

  • 0.0/5

Skvělá treska na másle. Inspirujte se našim receptem. Za pár minut si vykouzlíte úžasné zdravé jídlo. Dobrou chuť přejeme.

Skvělá treska na másle. Inspirujte se. Za pár minut si vykouzlíte úžasné zdravé jídlo. Dobrou chuť přejeme.

Proč právě treska? Její maso je lehce stravitelné, velmi chutné a jemné. Obsahuje kvalitní bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny A a D, vápník, hořčík, fosfor, draslík.

Maso z mořských ryb obsahuje hodně jódu. Rybí maso je svým složením velmi cenné pro naše zdraví.

Vyzkoušejte i oveřený recept na klasické chilli con carne

Treska na másle pečená na pánvi - jednoduchá, chutná, zdravá

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Tepelná úprava: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Máte rádi ryby? Vyzkoušejte náš vynikající recept na pečenou rybu. Jednoduchá a rychlá příprava, zaručeně výborná chuť.

Vynikající treska na másle výborně ladí s bramborovou kaší, opékanými bramborami, při fit verzi s čerstvým zeleninovým salátem, dušenou zeleninou, ale i zeleninovým pyré.

Máme pro vás i tradiční recept na poctivou česnečku s bramborem

Výborná treska na másle - přísady

(na 4 porce)


Ingrediencie

  • 2 polévkové lžíce - olivový olej
  • 1 podle chuti - mletá červená paprika
  • 4 ks - filety tresky
  • 1 podle chuti - sušené bylinky
  • 1 na dochucení - sůl
  • 2 polévkové lžíce - máslo
  • 1 podle chuti - sušený česnek
  • 1 podle chuti - pepř
  • 1 podle chuti - kmín
  • 1 podle chuti - koření na ryby
Poslat jako nákupní seznam



Nejlepší treska na másle pečená na pánvi, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Výborná treska na másle - postup receptu

Ingredience - 4 filety tresky (rybí filé), na dochucení: sůl, pepř, celá (drcený) kmín, mletá červená paprika, sušený česnek - podle chuti, nebo jiné oblíbené koření - koření na ryby, sušené bylinky apod. Na opečení: 2 polévkové lžíce másla a 2 polévkové lžíce olivového oleje (oleje)

  1. Tresku můžeme zvolit nejen čerstvou, ale i mraženou (filé rozmrazíme). Filé tresky omyjeme a důkladně osušíme. Okořeníme podle chuti.
  2. Na kvalitní pánev přidáme máslo a olivový olej (olej), necháme rozehřát. Kvalitní pánev je velmi důležitá, aby se ryba nepřichytila.
  3. Na rozehřáté máslo s olivovým olejem (olejem) vložíme okořeněné filé z tresky. Na mírném stupni rybu opékáme z jedné strany, kontrolujeme.
  4. Když ryba zbělá přibližně do poloviny, ze spodní části je zlatavá, opatrně ji otočíme a dopečeme i z druhé strany, vytvoří se jemně křupavá kůrka.
  5. Když chceme fit oběd či večeři, k opečené rybě přidáme pouze zeleninovou přílohu. Je velmi chutná s bramborovou kaší, ale také čerstvým chlebem.

Tip na závěr: Pokud máte rádi pálivé, můžete přidat i mletou pálivou papriku nebo chilli koření.

Dobrou chuť přejeme. Nebo také náš recept na bramborový salát.

Kliknete si na recept na vynikajúcu tresku na masle slovenského webu DobráKuchyňa.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty