Nejlepší Honzovy buchty s povidly, top recept, autorka receptu a foto: Kristýna
Pohádkové Honzovy buchty z kynutého těsta, které jsou vláčné a nadýchané. Skvělá svačina dětičkám do školy nebo na snídani pro celou rodinu. Linoucí se vůní vzbuzují vzpomínky na dětství.
Honzovy kynuté buchty patří k oblíbeným sladkým pokrmům skvělé a vyhlášené české kuchyně. Pohádkové nadýchané buchty jako od babičky nesmí na vašem stole chybět.
Při přípravě si postupně uděláme kvásek, vypracujeme těsto, které necháme nakynout, buchty pak pečeme v troubě. Pokud použijete pravá domácí povidla, zkuste je mírne řediť vodou. Postupujte podle našeho přehledného postupu, budete spokojení.
Honzovy buchty s povidly podle receptu z dílně Recepty Dobré Kuchyně jsou jednoduché, dejte se do toho!
Vyzkoušejte také skvěly recept na kynuté pařené buchty s povidly, který vám přináší Ženy v meste.
(na 20 buchet)
Ingredience: 500 g hladké mouky, 250 ml polotučného mléka, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 42 g droždí, 2 žloutky, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 kelimek povidel
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Prosejeme mouku, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a posypeme lžičkou cukru. Zalijeme polovičkou teplého mléka a necháme 10 minut v klidu.
Do připraveného kvásku přidáme zbytek mléka, rozpuštěné vychladlé máslo, žloutky a cukr.
Těsto vypracujeme buď rukou, vařečkou nebo ideálně robotem klidně 10-15 minut až bude těsto na hranici lehké lepivosti.
Těsto necháme hodinu a půl odpočinout pod utěrkou. Můžeme ho lehce posypat moukou. Přibližně v polovině znovu prohněťte.
Těsto rozválíme na pomoučněné desce přibližně na výšku 7mm a nožem rozkrájíme na jednotlivé čtverce a lžičkou dáváme povidla. Cípy přitlačíme k sobě aby náplň nevytekla.
Do vymazaného plechu tukem, klademe buchtu jednu vedle druhé a buchty ještě tukem potřeme. Buchty necháme na 10 minut ještě nakynout na plechu.
Troubu rozehřejme na 170 °C, pečeme 30 minut do zlatova. Po vytáhnutí buchty pocukrujeme.
Dobrou chuť!
Zkuste i výjímečný recept na tradiční masopustní babiččiny šišky z dílne Recepty Dobré Kuchyně
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.
Když se řekne znojemská omáčka, hned cítím tu nezaměnitelnou nakyslost omáčky, která je u nás tak oblíbená.