Nákupní seznam

Nejlepší domácí utopenci, klasický RECEPT

23.02.2021

  • 0.0/5

Výborní domácí utopenci originál. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, který zvládne i každý začátečník.

Výborní domácí utopenci originál. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, který zvládne i každý začátečník.

Utopenci klasický recept

Nezapomínejte, že utopence potřebují čas, aby dozrály. Výsledek však stojí za to. Garantujeme, že si pochutnáte.

Když se zeptáte mužského pohlaví na utopence, věřte, že většina řekne, dal bych si. Neváhejte a překvapte zejména mužskou polovinu světa touto skvělou dobrotou.

Máme pro vás i recept na poctivú česnečku s bramborem

Tradiční domácí utopenci

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Tepelná úprava: 10 minut
  • Počet porcí: 22 špekáčků (utopenců)

Pivo a čerstvý chléb jsou k utopenci ideálním doplňkem. Nyní je ten správný čas. Ať se líbí. Inspirujte se našim receptem na přípravu chutných utopenců.

Taky u nás máme ověřený recept na pečené brambory v troubě

Domácí utopenci klasický - ingredience

(na 4 l sklo (22 utopenců)


Ingrediencie

  • 1 l - voda
  • 2 ks - bobkový list
  • 2 polévkové lžíce - krystalový cukr
  • 8 ks - cibule
  • 1 lžička - sůl
  • 2 kg - buřty
  • 8 ks - kyselá okrurka
  • 8 ks - chilli papričky nebo feferonky
  • 0,5 l - ocet kvasný lihový 8%
  • 15 kuliček - celý pepř
  • 10 kuliček - nové koření
Poslat jako nákupní seznam



Nejlepší domácí utopenci, klasický RECEPTAutor - Nela

Nejlepší domácí utopenci originál - postup receptu

Základní ingredience na utopence: 2 kg buřtú (cca 22 ks), 8 ks cibule střední velikosti, 8 ks kyselá okurka střední velikosti, 8 ks menší chilli paprička nebo feferonkami (pokud máme rádi pálivé). Nálev: 0,5 l ocet kvasný lihový 8%, 1 l voda, 1 lžička soli, 2 polévková lžíce krystalového cukru, 15 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 ks bobkový lis.

  1. Nejprve si připravíme buřty. Výbornou volbou jsou kvalitnější, s vyšším podílem masa (takové jsou většinou vhodné i pro celiaky). Tehdy budou utopenci dokonalí. Buřty oloupeme.
  2. Připravíme si nálev na utopence. Vodu povaříme spolu s octem, cukrem a kořením přibližně 5 minut od sevření, pak necháme vychladnout. Nálev si můžeme připravit i den předem.
  3. Oloupané buřty prořízneme do 2/3, ne úplně, aby se nerozpadly. Kyselé okurky a cibuli krájíme na tenké plátky, chilli papričky (feferonky) rozpůlíme. Buřty naplníme těmito surovinami.
  4. Připravíme si 4 litrovou sklenici. Je důležité, aby byl čistý. Na dno poklademe plátky cibule, pak vrstvíme naplněné buřty, následuje další cibule, chilli papričky. Buřty zalijeme nálevem.
  5. Sklenici dobře uzavřeme a dáme do chladu alespoň na týden, nejlépe však na dva týdny, aby dozrály, chutě se nádherně propojily. Buřty musí být ponořené. Pokud nejsou, uvaříme si ještě další nálev.

Tip na závěr: Pokud pálivé nemusíte, chilli papričky nebo feferonky vynechejte. I takto připravení utopenci budou mít úžasnou chuť. Skvělá (nejen) mužská pochoutka.

Dobrou chuť od dobré kuchyně.

Vyzkoušejte i recept na najlepšie domáce utopence na slovenském webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty