Nákupní seznam

Nadýchaná třešňová bublanina s třtinovým cukrem, top recept

29.07.2022

  • 3.5/5

Bublanina je vděčný moučník, který je jednoduchý, rychlý a mají ho rádi snad všichni. Tento recept jsme ozvláštnili třtinovým cukrem, který bublaninu lehce obarví do zlatova a bublanina je ještě chutnější díky jemně karamelové chuti.

Nadýchaná třešňová bublanina s třtinovým cukrem, autorka receptu a foto: Kristýna

Nadýchaná třešňová bublanina Receptů Dobré Kuchyně je vděčný moučník, který je jednoduchý, rychlý a mají ho rádi snad všichni. Tento recept jsme ozvláštnili třtinovým cukrem, který bublaninu lehce obarví do zlatova a bublanina je ještě chutnější díky jemně karamelové chuti. 

Nadýchaná třešňová bublanina s třtinovým cukrem, top recept

  • Doba přípravy min.: 15
  • Doba pečení min.: 35
  • Počet porcí: 12 kousků

Třtinový cukr navíc obsahuje zdravou trstinovou melasu, známou jako černý zázrak, která nám dodává spoustu vitamínů, minerálů a dalších aktivních zložek.

I když bublaninu označujeme za tradiční letní moučník, je oblíbená celoročně, s různým sezónním ovocem. Já jsem si vybrala naše fantastické třešně. Nezapomeňte, čím víc jich dáte, tím bude bublanina šťavnatější.

Udelejte si nadýchanou třešňovou bublaninu s třtinovým cukrem ještě dnes!

Na webu Ženy v meste máme pro vás i další skvělé recepty na koláče. Nebo i Honzovy buchty s povidly. Vyzkoušejte také recept na jednoduché linecké těsto.

Nadýchaná třešňová bublanina s třtinovým cukrem, top recept

(na 12 kousků)


Ingrediencie

  • 100 ml - voda
  • 100 ml - olej
  • 1 balíček - kypřící prášek
  • 4 ks - vejce
  • 1 podle chuti - třešně
  • 1 špetka - sůl
  • 200 g - hladká mouka
  • 1 balíček - vanilkový cukr
  • 200 g - třtinový cukr
Poslat jako nákupní seznam



Nadýchaná třešňová bublanina s třtinovým cukrem, top recept

Nadýchaná třešňová bublanina s třtinovým cukrem - postup přípravy

Ingredience: 200 g hladké mouky, 4 ks vejce, 200 g třtinového cukru (může být i jiný cukr), 1 balíček kypřícího prášku, 100 ml oleje, 100 ml vody, špetka soli, třešně (libovolný počet, čím víc dáte, tím bude bublanina šťavnatější), 1 balíček vanilkového cukru

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Vyšleháme pěnu ze žloutků

Nejdřív oddělíme žloutky a od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým a třtinovým cukrem do husté pěny.

2. Přidáme zbytek surovin

Za stálého míchání žloutků s cukrem, přidáme vodu a olej. A postupně mouku s kypřícím práškem.

3.Vyšleháme sníh

Z bílků vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli a ruční metličkou přimícháme sníh k těstu.

4. Vylijeme na plech

Těsto vylijeme na plech, který si předem potřeme máslem a vysypeme moukou. Na těsto poklademe třešně podle chuti.

5. Pečeme

Dáme péct na 170 °C cca 35 minut. Bublaninu můžeme posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Máme pro vás i tradiční recept na masopustní šišky

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty