Jednoduché boloňské špagety s mletým masem, autorka receptu a foto: Kristýna
Boloňská omáčka, kterou už nebudete kupovat jako hotovku v obchodě. Boloňskou omáčku připravíte doma, z kvalitních surovin, které obsahují plno vitamínů. Vyvážená chuť kořenové zeleniny s masem je vděčné jídlo pro celou rodinu.
Boloňské špagety s mletým masem jsou opravdu jednoduché, rychlé a hlavně chutné! Mleté maso si můžete vybrat podle chuti, nebo taky podle toho co vám doma zbylo. Já osobně preferuji vepřové maso. Ze sýrú je tradiční a ideální tvrdý sýr parmezán. Jestli ale chcete změnu, zkuste také Eidam. Můžeme přidat také bylinky, napr. petržel, a skvělé špagety jsou hotové.
Své kořeny má boloňská omáčka na těstoviny v severní Itálii, stejně jako skvělý parmezán. Italové používají na tradiční boloňskou omáčku zásadně jen tvrdé sýry. Vy jsi jednoduše vyberte co vám nejlíp chutná.
Vyzkoušejte i výběr skvělých receptů na těstoviny z dílně zenyvmeste.sk
(na 6-7 porcí)
Ingredience: 500 g špaget, 500 g mletého masa (dle výběru), 2 ks mrkve, 2 ks petržele, kousek celeru, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci tuku např. sádlo, 1 plechovka rajčatového protlaku, tvrdý sýr dle chuti, sůl dle chuti, oregano dle chuti, pepř dle chuti
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Špagety uvaříme dle návodu a scedíme.
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle.
Nakrájíme česnek, nastrouháme zeleninu a přidáme k cibuli. Orestujeme cca 3 minuty.
K zelenině přidáme maso, které taky orestujeme cca 7 minut.
Nakonec přidáme rajčatový protlak, můžeme i kečup, podlijeme vodou a necháme podusit 20 minut pod pokličkou.
Maso osolíme, opepříme a přidáme oregano.
Směs dáme na špagety, můžeme přidat sýr, bylinky a špagety podáváme.
Dobrou chuť!
Z dílně Recepty Dobré Kuchyně určite zkuste i nejlepší recept na zapečené těstoviny se šunkou.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.
Když se řekne znojemská omáčka, hned cítím tu nezaměnitelnou nakyslost omáčky, která je u nás tak oblíbená.