Nákupní seznam

Jednoduché boloňské špagety s mletým masem - top recept

29.06.2022

  • 4.7/5

Boloňská omáčka, kterou už nebudete kupovat jako hotovku v obchodě. Snadno ji připravíte doma, z kvalitních surovin, které obsahují plno vitamínů. Vyvážená chuť kořenové zeleniny s masem je vděčné jídlo pro celou rodinu.

Jednoduché boloňské špagety s mletým masem, autorka receptu a foto: Kristýna

Boloňská omáčka, kterou už nebudete kupovat jako hotovku v obchodě. Boloňskou omáčku připravíte doma, z kvalitních surovin, které obsahují plno vitamínů. Vyvážená chuť kořenové zeleniny s masem je vděčné jídlo pro celou rodinu

Jednoduché boloňské špagety s mletým masem - top recept

  • Doba přípravy min.: 15
  • Doba vaření min.: 30
  • Počet porcí: 6-7

Boloňské špagety s mletým masem jsou opravdu jednoduché, rychlé a hlavně chutné! Mleté maso si můžete vybrat podle chuti, nebo taky podle toho co vám doma zbylo. Já osobně preferuji vepřové maso. Ze sýrú je tradiční a ideální tvrdý sýr parmezán. Jestli ale chcete změnu, zkuste také Eidam. Můžeme přidat také bylinky, napr. petržel, a skvělé špagety jsou hotové.

Své kořeny má boloňská omáčka na těstoviny v severní Itálii, stejně jako skvělý parmezán. Italové používají na tradiční boloňskou omáčku zásadně jen tvrdé sýry. Vy jsi jednoduše vyberte co vám nejlíp chutná.

Vyzkoušejte i výběr skvělých receptů na těstoviny z dílně zenyvmeste.sk 

Jednoduché boloňské špagety s mletým masem - top recept

(na 6-7 porcí)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibule
  • 1 podle chuti - sůl
  • 4 stroužků (případne i více dle chuti) - česnek
  • 2 ks - mrkev
  • 1 plechovka - rajčatový protlak
  • 1 podle chuti - pepř
  • 1 polévkové lžíce - sádlo, nebo olej
  • 1 malý kousek - celer
  • 500 g - špagety
  • 500 g - mleté maso
  • 1 podle chuti - oregano
  • 2 ks - petžel
  • 1 podle chuti - sýr
Poslat jako nákupní seznam



Jednoduché boloňské špagety s mletým masem - top recept

Jednoduché boloňské špagety s mletým masem - postup přípravy

Ingredience: 500 g špaget, 500 g mletého masa (dle výběru), 2 ks mrkve, 2 ks petržele, kousek celeru, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci tuku např. sádlo, 1 plechovka rajčatového protlaku, tvrdý sýr dle chuti, sůl dle chuti, oregano dle chuti, pepř dle chuti

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Uvaříme špagety

Špagety uvaříme dle návodu a scedíme.

 2. Osmažíme cibuli

Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle.

3. Orestujeme zeleninu

Nakrájíme česnek, nastrouháme zeleninu a přidáme k cibuli. Orestujeme cca 3 minuty.

4. Orestujeme maso

K zelenině přidáme maso, které taky orestujeme cca 7 minut.

5. Dusíme

Nakonec přidáme rajčatový protlak, můžeme i kečup, podlijeme vodou a necháme podusit 20 minut pod pokličkou.

6. Ochutíme maso

Maso osolíme, opepříme a přidáme oregano.

7. Přidáme sýr, bylinky a servírujeme

Směs dáme na špagety, můžeme přidat sýr, bylinky a špagety podáváme.

Dobrou chuť!

Z dílně Recepty Dobré Kuchyně určite zkuste i nejlepší recept na zapečené těstoviny se šunkou.

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty