Fantastické kovbojské fazole, autorka receptu a foto: Kristýna
I vy jste se někdy koukali na western, kde kovbojové jedli fazole s takou chutí, až vám vyhládlo? Jo, tak jsou ony, podle Receptů Dobré Kuchyně si je snadno připravíte.
Fazole mají svůj původ v Mexiku, kde mají rádi, i když fazole zkašovatí, což u nás není příliš populární. My máme pro vás recept, se kterým připravíte fazole tak akorát a budou chutnat všem. Pokud je fazole uvařená, je to rychlá večeře nebo i oběd.
Kovbojské fazole vás zasytí rychle, levně, a s čerstvou zeleninou taky zdravě. Já je ráda podávám s chlebem a opečeným párkem. A pro milovníky pálivého jídla je super přimíchat k fazolím chilli papričky.
Vyzkoušejte i další recepty na fazole z dílne Ženy v meste
(na 6 porcí)
Ingredience: 500 g fazole, 6 ks čerstvých rajčat, 5 ks cibulí, celou hlavičku česneku, 2 kávové lžičky cukru, 1 kávovou lžičku kmínu, 1 kávovou lžičku oreganu, půl kávové lžičky soli, 2 polévkové lžíce oleje
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Fazole si dáme přes noc namočit. Fazole dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a dáme na chladné místo, ideálně do lednice. Z fazole tak vyplavíme nechtěné nadýmavé látky a připravíme tak skvělou konzistenci fazolí.
Fazole dáme nejlépe hned od rána vařit do měkka. Pozor někdy vaříme fazole i 3 hodiny, podle druhu fazole.
Nejdřív pokrájíme cibuli a česnek na jemno. Rajčata na co nejmenší kousky,aby se nám dobře podusili.
Na pánvíčku dáme olej, na kterém posmažíme cibuli a česnek do zlatova cca 10 minut.
Posmaženou cibuli a česnek přidáme k uvařené a přeceděné fazoli do hrnce a promícháme.
Ke směsi přidáme pokrájené rajčata, oregano, kmín, sůl a cukr. Zamícháme dusíme pod pokličkou až změknou rajčata cca 20 minut.
Fazole podáváme s chlebem a opečeným párkem. A pro milovníky pálivého jídla, je super přimíchat k fazolím chilli papričky.
Dobrou chuť!
Máme pro vás i další osvědčené recepty na skvělý oběd.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.
Když se řekne znojemská omáčka, hned cítím tu nezaměnitelnou nakyslost omáčky, která je u nás tak oblíbená.