Nákupní seznam

Bramborový salát s majonézou, tradiční RECEPT

03.02.2021

  • 3.3/5

Bramborový salát s majonézou, tradiční vánoční recept. Bramborový salát určite nesmí chybět na žádném vánočním nebo velikonočním stole. Nabízíme recept na tradiční salát, který má lahodnou chuť.

Bramborový salát s majonézou, tradiční RECEPT - autorka receptu a foto: Nela

Vánoční bramborový salát s majonézou, tradiční recept. Bramborový salát nesmí chybět na žádném vánočním nebo velikonočním stole.

Vánoční bramborový salát s majonézou

Nabízíme recept na bramborový salát, který má tradiční lahodnou chuť. Zkuste sváteční jídlo podle receptu našeho nového portálu receptydobrekuchyne.cz.

Bramborový salát patří k tradičním vánočním či svátečním pokrmem. Máme pro vás proto tento tradiční a ověřený recept na tradiční bramborový salát, který zřejmě nemůže chybět v žádné české domácnosti.

Vyzkoušejte taky náš ověřený recept na pečené brambory v troubě

Jednoduchý bramborový salát

  • Čas přípravy: 40 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Na první pohled se bramborový salát zdá jako jednoduché tradiční jídlo, ale najdou se i při jeho výrobě regionální specifika. Zkuste tento náš.

Je fakt, že tento recept je zřejmě tou nejtradičnější verzí. Vyzkoušejte ho, určitě nebudete litovat. Připravte si tedy s námi tradiční jídlo a užívejte si sváteční chvíle plnými doušky. Tradiční bramborový salát k nim prostě patří.

Máme pro vás taky tradičný recept na poctivú česnečku, kliknete

Bramborový salát, tradiční recept

(Na 5 - 6 porcí)


Ingrediencie

  • 3 ks - vejce
  • 7 ks - brambory střední velikosti
  • 1 ks - cibule
  • 330 g - sterilovaná zelenina (mrkev, hrášek)
  • 3 ks - větší kyselá okurka
  • 225 g - majolenka (majonéza)
  • 1 ks - nálev z kyselých okurek
  • 1 ks - sůl
  • 1 ks - cukr
  • 1 ks - pepř mletý
Poslat jako nákupní seznam



Bramborový salát s majonézou, tradiční RECEPTAutor - Nela

Bramborový salát s majonézou, postup receptu

Ingredience na 4 porce: 7 ks brambor střední velikosti 3 ks vejce 1 ks cibule 1 ks sterilovaná zelenina (mrkev, hrášek) 330g 3 ks větší kyselá okurka 1 ks majolenka (majonéza) 225g nálev z kyselých okurek Ingredience na dochucení: sůl, cukr, pepř mletý

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

  1. Brambory si vaříme ve slupce asi 20 minut, podle velikosti. Kontrolujeme vidličkou, nesmějí být rozvařené. Po uvaření je promyjeme studenou vodou. Pokud chceme, aby se nám jednoduše loupali, každý surový brambor nařízneme uprostřed dokola.
  2. Po uvaření jen stáhneme slupku z obou stran. Vajíčka si uvaříme natvrdo. Zeleninu můžeme použít sterilovanou, nebo si ji můžeme povařit. Mrkev vaříme v celku, po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky, rovněž i kyselé okurky.
  3. Cibuli si nakrájíme nadrobno a dáme vařit do horké vody na 3 minuty (bude snadněji stravitelná). Scedíme. Suroviny necháme vychladnout.
  4. Brambory a vajíčka si oloupeme a protlačíme přes klasické kolečko na saláty. Přidáme majonézu. Jemně promícháme a přidáme mrkev s hráškem, cibuli, okurky.
  5. Přilijeme nálev z kyselých okurek. Salát odlehčí a bude lahodnější. Dochutíme solí, cukrem, pepřem mletým.

Dobrou chuť!

Vyzkoušejte i recept na tradičný majonézový salát partnerského  webu DobráKuchyňa.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty