Bramborové šulánky na slano - nejlepší recept, autorka receptu a foto: Denča
Zatímco dětem ulahodím spíše šulánkami na sladký způsob, já osobně jsem si více oblíbila bramborové šulánky na slano, skvělé jídlo bez masa.
Šulánky na slano z bramborového těsta jsou jednoduché a nenáročné na přípravu a ingredience. Nepotřebujete toho opravdu mnoho. Jde o lehké a chutné vegetariánské jídlo, které si určite zamilujete.
Použijte oblíbený tavený sýr, který vám nejlépe chutná. Bramborové šulánky na slano podáváme ozdobené a dochucené čerstvou pažitkou. Pokud byste přece jen chtěli do šulánků maso, pěkne opečená slanina je výborná možnost.
Zkuste i výborný recept na pečené cuketové placky z dílně kuchyne Ženy v meste.
Co tak skvělý recept na rychlé zapečené těstoviny se šunkou?
(na 2 porce)
Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 1 pažitka, 1 syrové vejce, 1 červená cibule, 100 g hustého bílého jogurtu nebo kysané smetany, 50 g taveného sýra, 400 g brambor vařených ve slupce, 1 PL másla
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Na začátek uvaříme brambory ve slupce (vhodné je i den předem). Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
K bramborám přidáme mouku, celé vajíčko a sůl. Vypracujeme těsto, které se lepí tak akorát.
Těsto si dáme na pomoučněný vál, a krájíme / šouláme na požadovaný tvar, jak komu vyhovuje. Já mám šulánky ve slané verzi ráda takto, nakrájené na obdélníky. Šulánky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, krátce po zavaření lehce zamícháme, aby se nepřichytily na dno. Když se vyplaví navrch, vaříme ještě asi 5 minut. Scedíme je a přendáme do mísy.
Na omáčku budeme potřebovat: červenou cibuli, kysanou smetanu, máslo a sýr ve střívku.
Nakrájenou červenou cibuli si lehce osmáhneme na másle. Přidáme kysanou smetanu a sýr ve střívku. Osolíme a opepříme, promícháme a odstavíme ze sporáku. Promícháme se šulánkami a dozdobíme nasekanou pažitkou.
Ať vám chutná.
Vyzkoušejte i náš skvělý recept na šťavnatý granadír.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.
Když se řekne znojemská omáčka, hned cítím tu nezaměnitelnou nakyslost omáčky, která je u nás tak oblíbená.